Videoita vaalikoneeseen!

Vaalijulisteet Vaalit lähestyvät päivä päivältä, ja tahti vain kiristyy katumainonnassa. Nämä puolilaittomat kolmio- ja stoppimerkitkin peittävät hymyilevät ihmiskuvamuurit koristavat ainakin kaikkien kaupunkien katukuvaa. Kauan ei enää mene, kun löytää itsensä teipattuna uutterien vaalikoneiston muurahaisten toimesta bussipysäkillä. Miksi näin on vielä sosiaalisen median aikakautena? Edellisvaalien jälkeen povattiin seuraavista vaaleista tulevan verkkovaalit. En ota kantaa Kauniaisen kaupungin kokeiluun itse äänestämisen suhteen, vaan missä ovat varteenotettavat kampanjasivustot? Ja itseäni tietysti kiinnostaa, missä ovat ehdokkaiden esittelyvideot? En tarkoita esittelyvideolla kuvassa pönöttävää ihmistä, tai kahviteltasta uutisoitua puhuvaa päätä, vaan arjen sankari-imagoa tukevaa tarinamaista lyhyttä esitelyvideota.

Nykyisenä YouTube-aikakautena kuka tahansa ihminen voi itse laittaa videon näkyville, tai teettää sen muilla ja liittää sen omalle kampanjasivustolleen. Sisältö ja mielikuva ovat kuitenkin ne, jotka ratkaisevat, eikä niinkään se, että sen on toteuttanut joku nimekäs taho. Itse haluaisin nähdä Paavo Arhinmäen jalkapallo-ottelussa tunnelmoimassa, Anni Sinnemäen perunankylvökoneen ääressä, ainakin ideatasolla, tai Timo Soinin hitsipillin kanssa laivatelakalla. Siinä samalla voisi kertoa omista arvoistaan mielenkiintoisesti ja tuoda esille puolueensa vaaliteemoja. Hyvin rullaavat ja oikeasti ehdokkaan esittelevät videot ovat harvassa. Ehkäpä seuraavissa vaaleissa ehdokkaat, ja ennen kaikkea heidän takanaan olevat koneistot ymmärtävät hyvin tehdyn videon arvon. Niin ja sen voi ladata aivan ilmaiseksi kaiken kansan näkyville.

Aivan kaikkea ei kuitenkaan tarvitsisi julkisesti näyttää. Suomen karuimmat vaalivideot –Facebook-sivu
http://www.facebook.com/vaalivideot

Kategoria(t): Ajankohtaista, Sosiaalinen media, Videotuotanto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.