Kannattaako videota suunnitella tableteille?

Kuinka moni muistaa Visual radion? Tai kännykkä-TV:n. Molemmat ovat vieläkin olemassa, mutta kyseisistä innovaatioista ei koskaan tullut mitään. Kännykällä radiota kuunteleva ihminen ei jaksanut aktiivisesti osallistua sisällön valitsemiseen ja kuka nyt jaksoi tihrustaa tärisevässä bussissa Maikkarin aamuteeveetä. Toisin on nykyisin. Isoruutuiset tabletit ovat vallanneet bussien rivistön ja sekaan ei meinaa mahtua. Vai mahtuuko? Itse asiassa en tässä bussissa ole nähnyt yhtään tablettia. Tai en edellisessäkään. Media ja kirkuvat otsikot kertovat tablettien suorastaan rynnistävän ihmisten elämään, mutta tässä asiassa voisin olla eri mieltä. Rynnistämisen aallonharja on paraikaa käynnissä, ja teknologiahypettäjät virittelevät messuveisujaan valmiiksi uusia sovelluksia ja käyttötarkoituksia odotellessaan. Mutta pääjoukko seuraa vankasti takana, kuten muissakin teknologiahypetyksissä. Esimerkkinä voisi ottaa kosketusnäytölliset älypuhelimet, jotka pitäisi tällä hetkellä olla jo kaikkien kuluttajien näpeissä. Tuskin näin kuitenkaan on. Monesti omenalaitteita kannattavat puhuvat Suomen pienuudesta, ja vertaavat asioita lännessä olevaan ikuisen elämän maahan. Siellä kaikki on jo käytössä, ja ilman todellista faktaa mielikuvitus kasvattaa asioita vielä isommiksi. Toki sieltä tilastoitavat kappalemäärät ovat isoja Suomeen verrattuna, mutta populaatio on myös toisen kokoinen. Ja aina voi mennä kysymään keskilännestä, että onkohan teillä uusin teknologia käytössä.

Vaikka tabletteja myytäisiin seuraavan viiden vuoden aikana lukemattomia, ei niistä silti tule vielä pitkään aikaan telkkarin, kirjan tai tietokoneen korviketta. Tästä samaisesta syystä videoita tuottavan tai markkinointikampanjaa suunnittelevan ei kannata pääasialliseksi kanavaksi kyseisiä laitteita ottaakaan. Paitsi jos haluaa leikkiä ensimmäistä, ja yrittää saada sillä huomioarvoa. Sekin tosin unohtuu ihmisten mielistä hetkessä. Uutta teknologiaa ei kannata vieroksua, ja päinvastoin, siihen kannattaa tutustua, ja ottaa selville, mitkä sen antamat mahdollisuudet ovat. Tabletit ovat jo tällä hetkellä saaneet paljon odotuksia osakseen. Erästä ystävää lainatakseni, verraton käyttömahdollisuus tabletille on lukea sähköposteja, surffata jne. , kun on jo koneen sulkenut ja ei halua häiritä nukkuvaa kumppaniaan näpytyksellä. Haluaako aina olla tavoitettavissa on aivan eri kysymys.

Ohessa pari linkkiä tablettien teknisiin ominaisuuksiin.

Apple iPad
http://www.apple.com/ipad/specs/

Samsung Galaxy Tab
http://www.samsung.com/fi/consumer/mobile/mobilephones/mobilephones/GT-P1000MSANEE/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

Kategoria(t): Kilkkeet ja sälät, Uutta ja ihmeellistä, Videotuotanto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.