Seo, vseo ja smo, siinäpä vasta pulma!

seo_sem_optimizationJoskus kauan aikaa sitten ajattelin, että kaikki minkä laittaa nettiin, löytyy automaattisesti googlesta. Näinhän se tietysti onkin, ainakin sellasen sisällön kanssa, jota ei haluaisi sieltä löytyvän. Entäpä jos haluaa hallita sitä, että mitä sieltä löytyy. Jäsennellä. Lyhentää. Helpottaa ihmisten tuskaa, kun he etsivät tietoa sinusta tai yrityksestäsi. Google ei ole tehnyt asiaa aina helpoksi, muista hakukoneista puhumattakaan.

Lisäksi käsitteistö on monelle  vieras. Seo, search engine optimization, hakukoneoptimointi; vseo, video search engine optimization, videohakukoneoptimointi; smo, social media optimization, sosiaaliseen mediaan optimointi. Lisäksi alatermejä löytyy vielä liuta lisää.

Kaikki nämä ovat kytköksissä toisiinsa, koska myös sosiaalisen median rajapinta avautui hakukoneille Google+-palvelun tullessa haastamaan Facebookia. Monet muut palvelut ovat seuranneet perässä ja esimerkiksi http://www.flickr.com/-palvelun kuvat löytyvät suoraan hakukoneista. Hakukoneoptimoinnin soppaan tuo vielä yritysten Google+-tilit oman pienen suolansa.

Tästä oikeastaan alkaa minun oma projektini. Olen seo-optimoinut(tiedän, että se on näin väärin merkattu) eli seottanut sivustoni sisällön a:stä öö:hön. Toki olisi varmasti vielä jotain, joka voisi olla toisin, mutta omasta mielestä lopputulos on jo nyt parempi. Erottelen tulevissa postauksissani kaikki toimenpiteet a:stä öö:n, mitä olen tehnyt ja miksi.

Oman projektini lisäksi tulen optimoimaan http://www.ence.fi/-sivuston ennen kaikkea videoiden optimointia silmällä pitäen.

Tomi Karmaluoto
Jahuu Productions
Manager, Video Producer

This blog is written by Tomi Karmaluoto

Kategoria(t): Apua & Ohjeita, SEO, SMO, Sosiaalinen media, VSEO. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.