Kevyt videotuotanto sanomalehden tukena, vol 2.0. Ainiin. Ja hyvää Uutta Vuotta

Videoiden käytöstä kirjoitetun journalismin tukena on puhuttu jo vuosia. Itse tein ammattikorkeakoulussa lopputyöni kevyestä videotuotannosta, ja vaikka kaikkea en enää kyseisessä työssä allekirjoitakaan, on se mielestäni vieläkin relevantti.

Olen myös pitkään ihmetellyt sanomalehtien valokuvaajien penseyttä tälle uudelle alalle. Siis videoalalle. Samalla rakkineella saa niin valokuvia kuin videokuvaakin. Siis ainakin nykyaikaisilla järjestelmäkameroilla. Huippumalleilla on jo vuosikausia saanut kuvattua videoa. Melkeinpä kaikista varteen otettavista videoeditointiohjelmista on myös julkaistu kevyempi versio, joka on muutamassa minuutissa opeteltavissa. Ainakin tunneissa.

Ja nyt jos yhdistää kevyen videotuotannon määritelmän, eli yksinkertaisuuden, keveyden ja melkeinpä reaaliaikaisen julkaisun, on sanomalehtitalojen ongelmat ratkaistu. Omaa videosisältöä vaivattomasti. Voisin kuitenkin veikata, että kaikista uuden median projekteista huolimatta sanomalehtien verkkosivuilla ei suurta määrää omaa sisältöä nähdä vielä toviin jos toiseen. Ja nähdäkseni kyse on vain ihmisten rohkeudesta tehdä jotain normaalista poikkeavaa.

Hyvää Uutta Vuotta 2012 ja rohkeutta hypätä tuntemattomaan!

Ohessa linkki opinnäytetyöhän, Kevyt videotuotanto kuvaamisesta julkaisuun
http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/39071/stadia-1210791816-6.pdf?sequence=1

Tomi Karmaluoto
Jahuu Productions
Manager, Video Producer

This blog is written by Tomi Karmaluoto
Kategoria(t): Ajankohtaista, Uutta ja ihmeellistä, Videotuotanto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.