Paras käyttöliittymä – painettu kirja

Mielestäni ehdottomasti paras käyttöliittymä kaikissa medialaitteissa ja sovelluksissa on perinteinen painettu kirja. Tämä tuli hyvinkin selvästi esille kesälomalla, kun makoilin auringossa ja halusin lukea tekstiä.  Sähköisissä välineissä en suorassa auringonpaisteessa meinannut saada tekstistä mitään selvää. Kun otti kirjan esille, ei ollut ongelman ongelmaa.

Tähän voisi niputtaa erään tuttavani aamurutiinin. Lukulaite välittömästi esille, kun herää ja aamun uutiset voi lukea kaikessa rauhassa. Entäpä jos haluaa jatkaa lukemista kahvin juomisen ohella, pihalla, aamuauringon sarastaessa? Eipä taida onnistua. Itseäni pädit ja muut vastaavat laitteet eivät juuri kiinnosta muuta kuin toiminnallisesti. En kuulu teknologiafriikkeihin ja osta kaikkea mahdollista ostamisen ilosta, vaikka otankin selvää mahdollisimman pian, että miten teknologiaa voi hyödyntää.

Eräs keksintö on kuitenkin saman tien hankintalistalla jo pelkästään kesälomaa varten. Digitaalinen paperi. Kyseisessä paperissa kontrasti pitäisi olla kirjan luokkaa, joten aamulatte ei mene väärään kurkkuun tekstiä tihrustaessa. Ikävä kyllä tuon keksinnön markkinoille tulemiseen menee vielä vuosia ja joitain pädiversioita tulee vielä kulumaan.

Ohessa linkki Suomen akatemian Funktionaalisten materiaalien huippuyksikköön, jossa tutkitaan mm. digitaalista paperia.
http://www.aka.fi/fi/A/Huippuyksikot_/Meneillaan-olevat-huippuyksikot/2008—2013/Funktionaalisten-materiaalien-huippuyksikko/

Tomi Karmaluoto
Jahuu Productions
Manager, Video Producer

This blog is written by Tomi Karmaluoto
Kategoria(t): Kilkkeet ja sälät, Uutta ja ihmeellistä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.