Työhaastatteluja tai perustutkimusta à la Google+

Videomuotoisesta työhakemuksesta/CV:stä kohkattiin keväällä, ja eräs suomalainen rekry-yritys ottaa niitä jopa vastaankin. Sinänsä webbikamera-aikana ei ole mikään ongelma kuvata itseään puhumassa ja jopa videon leikkaaminenkin sopivaan muotoon onnistuu joka toiselta taatelin tallaajalta.

Uusimpana uutuutena puhutaan Google+ eri ominaisuuksista ja miten ne toimivat kilpailijoihin verrattuna. Eräs hauskimmista ja ehkä tulevaisuudessa käytetyimmistä ominaisuuksista saattaa olla hangout-palvelu. Hangout-palvelussa mikrofoneilla ja webbi/videokameralla toisiinsa liitetyt ihmiset voivat keskustella keskenään. Sinänsä tässäkään ei ole mitään uutta ja ihmeellistä, mutta liitettynä käyttöliittymän vaivattomuuteen ja sosiaalisen median tavoitettavuuteen konsepti on verraton.

Itse näen palvelulla paljonkin mahdollisuuksia. Työnantajapuolella työhaastatteluihin, tutkimuspuolella sekä yksittäis- että ryhmähaastatteluihin tai yrityksen sisäisessä viestinnässä ilmaisena kommunikaatiokanavana. Ei myös pidä unohtaa ilmaisten etäluentojen mahdollisuutta, kun koulujen kuluja kuitenkin karsitaan.

Linkki Google+ -palveluun
https://plus.google.com/up/start/?continue=https://plus.google.com/&type=st&gpcaz=7d50564f

Tomi Karmaluoto
Jahuu Productions
Manager, Video Producer

Kategoria(t): Ajankohtaista, Sosiaalinen media, Uutta ja ihmeellistä, Videotuotanto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.