Nyt 3D, tulevaisuudessa Star Trekin holokansi

Kauan on jo niistä ajoista, jolloin ihmiset menivät elokuvateatteriin kokemaan 3D:n ihmeellisyydet. Tuolloin saattoi teatterista huonovointisena poistuessaan kummuta ajatus, että ei koskaan enää. Kuten useimmat tietävätkin, 3D on koettavissa ilman laseja, ja samalla todennäköisesti ilman huonovointisuutta. Tosin, kaikkihan siitä ei tietysti ole aikaisemminkaan kärsineet.

3D on kehittynyt lapsenkengistään huimasti. Tällä hetkellä on kohtuullista suurempaa korvausta vastaan saatavilla kyseinen TV kotiin, ja jopa uusimmista kannettavista pelikonsoleista löytyy moinen ominaisuus. Sama näkyy myös tuotantopuolella. Ensimmäiset vain nappia painamalla toimivat 3D-kamerat ovat saatavilla niin kuluttaja-, kuin ammattikäyttöönkin.  Jonkin verran aikaa tulee kulumaan, ennen kuin YLE lähettää uutislähetyksensä 3D-formaatissa, mutta ehkäpä tulevaisuudessa.

Itse odottelen 3D:n seuraavaa sukupolvea eli hologrammiin perustuvaa videokuvaa. Suomalaiset keksivät jo vesisumuun perustuvan hologrammin, mutta en usko, että joka kotia viitsii vedellä kastella.  Hologrammin käyttämisestä on saatu hyviä ja lupaavia tuloksia pienemmässäkin mittakaavassa. Erilaisia kokeellisia ratkaisuja on jo tehty, ja IBM lupaileekin Tekniikka & Talous -lehden mukaan hologrammit kännyköihin viiden vuoden sisällä!

Aiheesta Tekniikka & Talous –lehdessä
http://www.tekniikkatalous.fi/ict/article553905.ece

Aiheeseen liittyviä videoita.
Mirage® 3D Hologram Maker
http://www.youtube.com/watch?v=lFqlQiTTHRs&feature=player_embedded

Touchable Holography
http://www.youtube.com/watch?v=Y-P1zZAcPuw&feature=player_embedded

Kategoria(t): Kilkkeet ja sälät, Uutta ja ihmeellistä, Videotuotanto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.