Lataa vapaasti: Sosiaalisen median vaalikonsepti

Muistatko mitä päätöksiä tällä hallituskaudella on tehty? Ja muistatko, ketkä kansanedustajat ovat olleet päätöksien puolesta tai vastaan? Jos muistaisit, vaikuttaisiko ne sinun äänestyskäyttäytymiseesi? Omaani ainakin vaikuttaisi, mutta kun en muista. Ja kun en muista, haluaisin sen jostain löytää, mutta en löydä, ainakaan helposti. Uskoakseni kaikki tieto äänestyksistä on koottu sähköiseen muotoon eduskunnan omilla sivuilla, http://www.eduskunta.fi/thwfakta/aanestys/aax/aax3000.shtml. Päätöksien ja äänestyskäyttäytymisen niputtaminen onkin astetta hankalampaa.

Samaan aikaan vaalikoneita löytyy joka toiselta medialta. Pyhänä tarkoituksena on tietysti hyötytieto median kuluttajalle ja toissijaisena saada lisää kävijöitä median sivustolle. Kansanedustajien vastauksia kysymyksiin voi painottaa ja niin edelleen, useimmat tietävät miten nämä toimivat. Mutta tarkoittavatko eduskuntaan pyrkivät todella, mitä he sanovat, vai onko kaikki vain vaalipuhetta?

Tähän markkinarakoon tulee sosiaalisen median vaalikonsepti. Vahtikoira. Rakki, joka valvoo, puree ja esittää faktat faktoina, ilman vaalien tuomaa kasvojen kohotusta. Ainakin niiden osalta, ketkä ovat olleet viimeisellä kaudella mukana päätöksissä. Mutta mitä tämä vaatii?
Konsepti ilman sosiaalista mediaa:

  • 200 kansanedustajan profiilien luominen. Kuvat, perustiedot, verotiedot jne.
  • Äänestyskäyttäytyminen. Tiedot äänestyksistä, ehdotuksista jne.
  • Poissaolot. Kuinka paljon poissaoloja. Itseäni tämä ainakin kiinnostaa.
  • Lisäksi kyseisestä edustajaa koskevat uutisoinnit koko kauden ajalta.

Listaa voi jatkaa loputtomiin. Jos haluaa mukaan sosiaalisen median, aina voi haastaa lukijat mukaan.
Konsepti sosiaalisen median kanssa:

  • Edellisen konseptin osat.
  • Käyttäjien mahdollisuus kommentoida profiilin omistavia ehdokkaita.
  • Tietojen ja päätösten jakaminen eri alustoille.
  • Myös uutisten kommentointimahdollisuus, sekä mahdollisen lisätiedon tuominen.

Jos vielä haluaa lyödä lisää löylyä, myös kansanedustajat voisi haastaa mukaan palveluun kommentoimaan omalla nimellään, omaan profiiliinsa. Miksi he ovat tehneet kyseisiä päätöksiä, miksi he ovat olleet poissa äänestyksistä, tai muuten vain he voisivat kommentoida itseään koskevia keskusteluja. Jos olisin kansanedustaja, ja kyseinen sivusto löytyisi, tulisi se todennäköisesti olemaan yksi tärkeimmistä kohtaamispaikoista suoraan äänestäjien kanssa.

Äänestä helpon äänestyspäätöksen puolesta toteuttamalla tämä konsepti!

Linkkejä vaalikoneisiin
http://www.mtv3.fi/vaalikone/
http://yle.fi/vaalikone11/index.php
http://www.vaalikone.fi/

Kategoria(t): Sosiaalinen media, Uutta ja ihmeellistä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.